Ludicum ¡Actividades de ocio activo para gente como Tú!
BARCELONA
espera
¡TRABAJA CON NOSOTROS!

BERENARS FILOSÒFICS. Tema: VIVÈNCIA I EXISTÈNCIA

Del 22 de Abril del 2017 al 22 de Abril del 2021 en CAFÉ DE LA ÓPÈRA. La rambla 74, Barcelona - 17:30 Hora Una Propuesta de: Docata fotografía usuario

Descripción de la actividad:

DESCRIPCIÓ DE L’ACTIVITAT:
Tema: VIVÈNCIA I EXISTÈNCIA
Propòsit: Fer una reflexió des de l’univers interior per redescobrir l’univers exterior.
Introducció:
La maduresa i en bona part la intel·ligència fan que certes persones adquireixin amb l’edat un do especial que, tot i ser temporani pot semblar permanent, com si es tractés d’una dinàmica evolutiva del pensament, una mena de lucidesa relacionada amb la saviesa, allò que la dita popular atribueix al dimoni, en el sentit que “en sap més per vell que per diable”. És presenta com una barreja de sensacions que, com quasi totes les percepcions subjectives, pot ser enganyosa; però mentre dura genera una mena d’energia intuïtiva quasi sobrenatural que es materialitza en l‘estoïcisme davant dels esdeveniments adversos, en l’empatia envers qualsevol manifestació discrepant i en una capacitat d’abstracció a l’hora d’avaluar qualsevol tipus d’esdeveniment fins simplificar-lo i diagnosticar-lo reduït a la mínima expressió. Assolir el do de desllorigar les contradiccions més intricades i íntimes com el matemàtic, que ha omplert la pissarra de variables inabastables i en un sol instant d’inspiració descobreix que l’enigma de la incògnita és una senzilla i elemental equació de primer grau.
El tema VIVÈNCIA i EXISTÈNCIA és proposa com un exercici lúdic i intel·lectual d’obrir el meló de la incertesa sense prejudicis previs, o sigui a frec de les ratlles vermelles de les pròpies conviccions, fins i tot les més fermes. Vull dir posant en discussió la negació dels valors morals, avaluant el cinisme i l’eròtica del poder, la corrupció política i la traïció fent-ne una diversió per a la ment sense implicar-s’hi. O sigui com si es tractes d’escriure un guió improvisat assumint l’empatia dels éssers més antagònics imaginables en un intent de retrobar en cadascú de nosaltres quelcom que atenuï el tedi de no trobar gairebé res de nou que ens sorprengui o ens encurioseixi.
En aquest rol contradictori la ponència defineix VIVÈNCIA com la percepció absoluta que cadascú té d’haver viscut, i afirma rotundament que l’univers material és un miratge virtual individual, únic i intransferible. Potser s’entendria millor dir categòricament que la matèria que no pensa, no existeix, i que la matèria percebuda. el UNIVERS és una al·lucinació que ens ve donada des de l’essència del pensament, probablement per l’alter ego, que estant dotat de tota la informació omnipotent, vol dir informació absoluta des del zero a l’infinit, només ens dona arbitràriament unes engrunes escarransides i enganyoses del que és la veritable EXISTÈNCIA.
Per definició la EXISTÈNCIA és la incògnita que ens cal desllorigar, si l’univers exterior que no pensa, és només una percepció virtual al·lucinògena, aleshores la EXISTÈNCIA hem de buscar-la en l’univers interior de cadascú de nosaltres i esbrinar la seva probable triple polaritat.


Datos adicionales:

  • Horarios y duración: Sábado 22 de abril de 2017 de 17:30 a 21:00 hora aproximado
  • Precio y forma de pago: Actividad gratuïta. Cada uno pide su consumición
  • Web:
  • Requisitos de la actividad: Interés por el tema.

Dónde nos encontramos y cómo nos reconoceremos:


-- Información solo visible para miembros apuntados --
 
Proponer actividad
 
¿Tus amigos no te siguen? ¿Te da pereza ir sola/o? ¿Quieres conocer gente para ir juntos?

Ludicum te ayuda a encontrar esas actividades que quieres hacer y a las personas que quieren acompañarte.

Así de fácil: apúntate, conoce gente y disfruta de esta actividad en grupo.

  Comentarios y opiniones (2 )
  Aquí puedes opinar como fue la actividad, como quedar con al gente, hacer sugerencias, concretar reservas, cómo vamos...
foto miembro ANADELIA : 21/04/2017 10:20hs
Opinión, Sugerencia, ... (-)
Me gusta el texto que presenta el tema.
Allí estaré para el debate.
   
foto miembro damabcn : 17/04/2017 08:58hs
Opinión, Sugerencia, ... (-)
A quienes se interesen por esta actividad, conviene comentar que el número de personas apuntadas aquí siempre es mucho menor que el total de tertulianos que finalmente participamos in situ, (entre 10 y 20 habitualmente).
   
Lugar
CAFÉ DE LA ÓPÈRA. La rambla 74, Barcelona - 17:30 Hora

Apuntados (5)
foto miembro marrossa
foto miembro ANADELIA
foto miembro carmen45bcn
foto miembro damabcn
foto miembro Docata
Ver todos los apuntados
Inscripción en Actividad:
 
Actividades relacionadas
Categoría:
otros

Palabras relacionadas:
tertulia

Si detectas algo ofensivo o inapropiado en esta ficha por favor comunícanoslo y tomaremos las medidas oportunas.

¿Qué es Ludicum?


Ludicum es una comunidad de actividades para singles que te permite encontrar personas con las que ir a las actividades que quieras hacer.

Aquí puedes:Descubre actividades| Recibe alertas en tu email | Añade tus propias actividades

Enlaces relacionados

Categorías similares| Poblaciones| Fechas| Colectivos

           

Ayúdanos a mejorar | Quiénes somos | Contacto | Preguntas frecuentes | Directorio empresas singles
Política de privacidad | Condiciones de uso | Mapa Web